Vídeo

#culturatotlanyABRIL: Renaldo & Clara, des de Lleida, i Romayne Wheeler, des de Mèxic

L’abril és el mes cultural per excel·lència. La primavera i l’arribada del bon temps propicien les nostres ganes de sortir al carrer i gaudir de la Cultura. A Sant Sadurní, a banda de Sant Jordi, l’abril sempre és un mes carregat de propostes culturals com l’aniversari de la Biblioteca (que per cert enguany celebra el 15è aniversari), la publicació que presenta l’Ajuntament, l’Aplec de la capital del cava que organitza el Foment Sardanista, el Demostra i un llarg etcètera. Per tant, és un mes que ens agrada destacar-lo i preparar alguna cosa especial.

L’acte principal que us proposem per l’abril és una combinació exquisita i que a Sant Sadurní ens agrada molt, música i cava. Posem-hi nom, Renaldo & Clara i el cava Gramona. El grup lleidetà oferirà un concert en un bonic espai de les caves Gramona, el divendres 25 d’abril a les 22.30h.

Renaldo & Clara són un grup jove que tenen una producció delicada i senzilla però amb una gran projecció dins del panorama de la música en català. Definits clarament com a grup de pop, un pop molt intimista, acaben de llençar el seu primer disc llarg “Fruits del teu bosc” (Bankrobber, 2014). Amb la veu delicada, fina i de dolç accent de les terres de Ponent, la Clara Viñals, cantant i compositora, ens endinsa en un món d’emocions i sentiments a flor de pell, sensibilitat i màgia, acompanyada de la seva banda Víctor Ayuso (guitarra), Hugo Alarcón (teclat, violí i mandolina), Jordi Rexach (baix i contrabaix) i Èric Herrera (bateria i trombó). El seu disc el podeu escoltar a http://renaldoiclara.bandcamp.com/. I mentrestant no els escoltem en directe, us deixem un vídeo perquè aneu assaborint el seu treball:

 

Però el mes d’abril no es tanca amb aquesta actuació. El diumenge 27 d’abril a les 7 de la tarda al celler del CIC Fassina, i arribat des de Mèxic per començar la seva gira europea, el pianista i compositor californià Romayne Wheeler oferirà un del únics concerts a tot l’estat.

 

Des de fa 20 anys Romayne Wheeler ofereix concerts en benefici de 360 famílies de la comunitat Rarámuri de la serra Tarahumara a Chihuahua, amb qui viu des de 1992 i als qui auxilia amb medicines, aliments i educació musical. Nascut a Califòrnia i conegut com el pianista de la serra Tarahumara, Romayne Wheeler va estudiar durant dotze anys a Salzburg i Viena (Àustria) i es va graduar com a compositor a la Wiener Musikhochschule (la Universitat de música de Viena) i com a concertista de piano a la Wiener Musik Konservatorum (Conservatori de música de Viena). En un dels seus viatges va conèixer els indígenes Tarahumara que viuen al voltant de la regió de la Barranca del Coure i el Canyó de Batopilas, a Chihuahua (Mèxic), que el van acollir i el van adoptar com a un dels seus. L’assimilació d’una altra forma de vida i de pensament el va emprendre a deixar enrere el món modern per instal·lar-se definitivament amb el seu piano al terreny dels Tarahumaras, i només abandonar aquestes terres per oferir els seus concerts benèfics.

Per aquest concert Romayne Wheeler vindrà acompanyat de Romeyno Gutiérrez, pianista i compositor de la Serra Tarahumara. El següent vídeo és precisament una audició a quatre mans dels dos pianistes, Romayne i Romeyno:


Deixa un comentari